Bag dine egne bagels – nemt og enkelt

Er du på udkig efter en nem og lækker bagværk, så kan det være, at du skal prøve at lave bake-off bagels. Bagels er en lækker brødvare, der er dannet af mel, vand, salt, sukker og en masse gær. De kommer fra England, men er nu meget populære i hele verden. Hvis du ofte laver mad, og har lyst til at prøve noget nyt, så kan du med fordel lave dine egne bagels. Det er nemt og hurtigt at lave, og du får en rigtig god smag.

Hvad skal du bruge?

Du skal bruge følgende:

  • 1 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gær
  • 1 dl mel
  • 1 æg
  • 1 tsk havsalt
    Du skal bruge mel i din foretrukne valg. Det kan være hvilket som helst mel, du har lyst til at bruge. Så skal du bruge gær, vand, sukker og salt. Det er de samme ingredienser som i almindelige bagels. Du skal også bruge et æg og havsalt.

Sådan gør du

Du skal begynde med at tilsætte det vand, sukker, salt og gær i en skål. Så skal du tilsætte mel, æg og havsalt. Du skal røre det godt sammen, så det bliver en ensartet dej. Når du har en dej, som du er tilfreds med, skal du lave små kugler af den. Det kan være en god idé at bruge et mål, så de alle får den samme størrelse. Når du har lavet alle kuglerne, skal du lægge dem på et bagepapir. Når alle kuglerne er lagt på bagepapiret, skal du trykke dem ud til en bagel. Det gør du ved at lægge et stykke bagepapir på toppen af kuglen, og så trykke den ud. Når alle bagles er trykket ud, skal du putte dem i ovnen. Når de er færdige, skal du tage dem ud af ovnen, og lægge dem på en rist. Når de er kolde, kan du spise dem.

Hvorfor gør du det?

Du gør det, fordi det er nemt og hurtigt at lave. Du skal ikke bruge særlig meget tid på det, og det kræver ikke særlig meget udstyr. Det er også en god måde at få lidt variation i madlavningen. Når du har været vant til at lave en bestemt madvare, kan det være en god idé at prøve noget nyt. Det er også en god måde at få lidt ekstra energi. Bagels er nemme at spise på farten, da de let kan pakkes ind.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter en nem og lækker bagværk, så kan det være, at du skal prøve at lave bagels. Bagels er en sød brødvare, der er dannet af mel, vand, salt, sukker og en masse gær. De kommer fra England, men er nu meget populære i hele verden. Hvis du ofte laver mad, og har lysten med sig.