Beskyt dit kloge hoved, når du arbejder

At beskytte sig når man arbejder er simpel sund fornuft. Vi har set vore udsendte soldater arbejde i de farlige krigsramte områder, i fuld uniform. Dette indebærer ikke bare camouflagetøj, men også hjelm og sikkerhedsvest. For det er helt åbenlyst for farligt at arbejde uden. Det kan koste en livet, og muligvis også kammeraternes sikkerhed, for en mand mindre i slagmarken kan få hele strategien til at vælte. Sikkerhed er tegn på sund fornuft og ansvarlighed.

Når det er påbudt at bære sikkerhedshjelme på arbejdspladsen, så er det helt sikkert ikke for sjov. Det kan være livsfarligt at blæse på reglerne og arbejde barhovedet på pladser, hvor sikkerhedshjelme er påbudt. Det ved vore dages arbejdende folk heldigvis godt. Man er klar over at sikkerhed betyder noget, at det er vigtigt at passe godt på sig selv. De dage, hvos arbejdere spillede hasard med liv og lemmer er heldigvis for længst forbi.

Den rigtige hjelm

Gode sikkerhedshjelme skal passe i størrelsen. Det er vigtigt at de ikke sidder løst, men er indstillet til at sidde godt fast på de hoveder, der bærer dem. Er vores sikkerhedshjelme ikke ordentligt fastspændte, så er de ikke meget bevendt, hvis uheldet er ude. Den rigtige hjelm skal altså kunne indstilles rigtigt og passe til formålet.

Hos Stark.dk finder du et udvalg af sikkerhedshjelme, der dækker alle behov. Hvis der er brug for signalfarve, så finder du det her. Her er også visirer der passer til hjelmene. Det kan være nødvendigt at beskytte ansigtet også, hvis man arbejder med slibemaskiner, og andre værktøjer, der kan kaste fragmenter op i ansigtet på en. Det giver god mening at beskytte både ansigt og øjne med visir.

Brug dem når det er påkrævet

Tag aldrig letsindigt på krav om brug af hjelme og visir. Det er ikke for sjov, når mester beder jer iføre jer sikkerhedshjelme. Det skal tage meget alvorligt, for faren er reel, også selvom det måske ikke lige umiddelbart ser sådan ud. Det kan aldrig betale sig at slække på sikkerheden. Det har flere hundrede års erfaringer vist med stor tydelighed.