Bring naturen med ind i hjemmet med disse indretningstips

Trænger du til lidt forandringer i hjemmet, eller er du i gang med at indrette et nyt hus helt fra bunden? Uanset om du kan nikke ja til det ene eller det andet, er dit udgangspunkt måske at du leder efter noget inspiration. For nogle mennesker er det at indrette et hjem noget af det fedeste i verden, mens andre synes det er en by i Rusland. Og det kan virke ret så uoverskueligt, med alle de ting man skal forholde sig til, når man indretter et hjem. Vi har her valgt et bestemt emne at fokusere på, nemlig hvordan man bringer naturen ind i hjemmet igennem sin indretning. Lyder det interessant for dig, skal du tage at læse med her!

At indrette sit hjem med planter, blomster og andre naturgenstande er som sådan ikke ny trend her i 2021. Det er noget vi har gjort længe, men som af og til får mere opmærksomhed end normalt i boligbladene. Du kan måske huske trenden med tørrede blomster, som var enormt populært i 2019/2020? Men udover tørrede blomsterbuketter findes der en del andre måder bringe naturen ind i din indretning.

Dekorer væggene med flotte natur plakater

En nem måde at bringe naturen ind i hjemmet på, er ved at hænge nogle flotte og dekorative natur plakater på væggene. Du kan vælge natur plakater med illustrationer af planter og dyreliv, eller et smukt motiv af havet eller en kornmark.
En gang var det fx enormt populært at plukke forskellige blomster, for derefter at tørre og trykke dem. Til sidst kunne man så indramme dem og hænge dem til skue. Men ikke alle kan overskue denne langsommelige proces og så er det jo smart, at man i stedet kan købe natur plakater med illustrationer inspireret af denne type ’billeder’. Det er både nemt og billigt, og du kan altid skifte motivet ud, hvis du skulle få lyst.

Brug naturmaterialer som bambus og træ

En anden måde hvorpå du kan invitere naturen ind i hjemmet på, er ved at indrette med naturmaterialer. Gå for eksempel efter møbler lavet i bambus eller egetræ – det er både flot og moderne, og så tilføjer træet en vis varme til din indretning. Det organiske materiale er en god kontrast til mange af de materialer, man ellers har i sit hjem.
Når du skal vælge tekstiler til boligen, er det også godt at gå efter naturmaterialer såsom hør. Hør er tidsløst og simpelt, og så det endda bæredygtigt. Du kan fx vælge en hør-dug eller et pudebetræk i hør.

Brug levende planter

Det sidste tip giver næsten sig selv, men alligevel tænker mange ikke over at bruge levende planter i deres indretning. Har du meget plads i fx stuen, kan du overveje at investere i en af de kæmpestore og meget populære palmetræer, som man for tiden kan se i mange boligblade. Har du ikke helt så meget plads, kan du i stedet købe en kaktus eller måske en pengeplante. Det kan du jo afgøre alt efter hvor grønne fingre du har.