Derfor er et varemærke en god idé

Når du starter en virksomhed op, så gælder det om at have en god idé om, hvad der gør til noget særligt i forhold til dine konkurrenter. Det særlige og unikke din virksomhed kan gøre for kunderne er på en måde dit varemærke.

Dit varemærke er det der gør din virksomhed unik

Varemærke er et ord for din virksomheds navn, logo, lyd eller lignende. Dét der gør at kunderne ved, at når de ser, hører eller smager dette, så kommer det fra dig. Der er f.eks. ingen der er i tvivl om, at når man ser den gyldne måge på et kæmpe lysskilt langs motorvejen, så er der tale om at der ligger en McDonalds for enden af skiltet.

Når du har fundet frem til hvad der gør din virksomhed unik og hvad det er at dine kunder vælger dig på frem for konkurrenterne, så er det en rigtig god idé at sikre dit varemærke. Dette gør man ved at ansøge om en varemærkeregistrering.

Undersøg hurtigst om du kom først på idéen

NEMRETTIGHED er specialister indenfor varemærkeregistrering og kan hjælpe dig igennem hele ansøgningsprocessen. Det er nemlig ikke bare at sende en ansøgning afsted, men der er en masse forarbejde og korrespondance til myndighederne, der samtidig skal opretholdes.

Når du får hjælp til at ansøge om en varemærkeregistrering, starter hele processen med at undersøge om der allerede skulle være lignende varemærkeregistreringer derude. Dette vil være en god idé at finde ud af hurtigst, for når der er noget der allerede er varemærkeregistreret, så har virksomheden bag registreringen sikret at der ikke er nogen andre der kan tage samme idé og på den måde krænke varemærket.

Få hjælp til hele ansøgningsprocessen

Havde du f.eks. en idé om at du skulle køre rundt med din madvogn og ringe med klokken, så folk kunne komme ud på gaden til dig, så vil du ret sikkert krænke den lyd som Hjem-IS har varemærkeregistreret. Det handler altså først og fremmest om ikke selv at komme i klemme og sikre at du ikke krænker nogen andres varemærker.

Når advokaten har lavet forundersøgelsen og det viser sig at du sagtens kan søge om en varemærkeregistrering, går advokaten videre med selve ansøgningen. Her bliver der sørget for at det er de rette dokumenter mv. der kommer afsted, så din ansøgning er af den helt korrekte slags.