Dette Bør du Vide om Engangshandsker

Der er i disse tider mere fokus, end nogensinde før, på hygiejniske værnemidler. Der snakkes primært om mundbind og håndsprit, men der er også andre former for beskyttelse, som man kan tage i brug. En af de helt oplagte i den sammenhæng er engangshandsker, der kan beskytte dine hænder imod direkte kontakt med beskidte eller inficerede overflader.

Man skal nemlig være opmærksom på, at mange bakterier og virus kan overleve relativt længe på mange former for overflader. Hvis en smittet person hoster ind i sin hånd, og senere rør ved et dørhåndtag, så sidder der sandsynligvis smittefarlige partikler på dørhåndtaget. Hvis du så senere kommer hen, og rør ved dørhåndtaget, så er du kommet i direkte kontakt med disse farlige partikler. Din hud yder noget naturlig beskyttelse, og burde ikke lade virus eller bakterier slippe igennem. Men hvis du har sår eller rifter i huden – eller får det, efter du har rørt ved en inficeret overflade – så er der øget risiko for, at de patogene partikler trænger ind i din blodstrøm, og inficerer din krop. Selv uden rifter, kan det dog være problematisk, at rende rundt med den slags på hænderne. Hvis du eksempelvis kommer til at bide negle, eller på anden måde skabe kontakt imellem dine hænder og din mund, så kan bakterier og virus ske at komme ind i din krop den vej igennem. Vores øjne er også et svagt punkt, som vi let kan komme til at røre ved, hvis vi ikke er meget opmærksomme.

Det er her hvor engangshandsker kan gå ind og gøre en virkelig stor forskel. Når du har engangshandsker på, så kommer du aldrig i direkte kontakt med de potentielt inficerede overflader. Handsken giver et ekstra lag af sikkerhed, så det ikke er din hud alene, der skal stå imod bakterier og virus. Handskerne minder os også om, at vi skal være opmærksomme, og de kan derfor hjælpe os af med dårlige vaner, som eksempelvis at røre ved vores eget ansigt. Fordi engangshandsker er så billige, og lette at tage af og på, så kan man også med fordel skifte sine handsker flere gange i løbet af dagen. Hvis du aldrig har et par handsker på, i mere end en time ad gangen, så bærer du heller ikke rundt på en virus eller nogle bakterier på dine hænder, i mere end den time. Et handskeskift er altså en god måde at ”starte forfra”, og dermed give ro i sindet.

Der er mange forskellige typer af engangshandsker, og du er typisk nødt til at prøve dig frem, for at finde dem, der passer bedst til dine behov. Det er dog ikke det store problem, da de er forholdsvist billige, og du nok skal komme hurtigt igennem dem under alle omstændigheder.