Dette grundlæggende sikkerhedsudstyr bør du have som håndværker

Sikkerhed er og bør være førsteprioritet på alle arbejdspladser. Særligt som håndværker og arbejdsgiver i denne branche, er der særdeles vigtigt at have sikkerheden for øje for både at sikre en tryg og behagelig arbejdsdag. Læs med, og find ud af hvilket sikkerhedsudstyr du bør have som håndværker.

Der er ingen tvivl om, at man som håndværker eller generelt arbejdsgiver i denne branche, udsættes for et hårdere og mere fysisk udholdende arbejde. Derfor er det også vigtigt at man passer ordentlig på sig selv for at undgå eventuelle fatale skader eller forårsagelsen af varige mén. Hvis ikke ens arbejdsgiver står for at købe det, bør man i givent fald selv gå ud og investere i det, for derved at sikre sig en lang og sikkerhedsfyldt fremtid.

Høreværn

Høje lyde, støje og evig brummen, kan i længdens løb gå ind og påvirke hørelsen og i værste tilfælde forårsage tinnitus. Det er derfor vigtigt at anskaffe sig et par høreværn der kan modstå denne type larm. Ved at bruge høreværn, sikker du den rette beskyttelse af dine ører, og undgår således eventuelle høreskader i at opstå.

Der findes mange forskellige varianter af høreværn. Ønsker man både nogle som er støjreducerende hvor man samtidig er i stand til at føre en samtale, bør man overveje at investere i et sæt elektroniske høreværn. Finder man ikke lydniveauet alarmerende højt, kan man i stedet for høreværn, også vælge at tilkøbe ørepropper.

Sikkerhedsbriller

I mange arbejdssituationer kan der være risiko for at beskadige sine øjne, hvorfor man bør have et par sikkerhedsbriller klar i baghånden. Hvis først synes bliver påvirket, vil man have svært ved at udføre sit arbejde korrekt grundet forstyrrelser i både bevægelser og koncentration. Investér derfor i et par gode sikkerhedsbriller der udover at beskytte, også er tilpasset ansigtets pasform og således ikke genere.

Hjelm

Det er svært ikke at komme udenom en hjælp når man snakker nødvendigt sikkerhedsudstyr. I tilfælde af fald eller et yderst risikabelt arbejde på stilladser, er det vigtigt at sikre sit hoved. Dette gælder også tilfælde hvor man bevæger sig steder, hvor man let kan støde hovedet ind i hårde og tunge genstande der kan føre til stor skade.