Drop Løbebåndet og Spil Beat Saber I Stedet

Hører du til de mange der bruge timevis af kedelige timer på at løbe for at tabe dig?
Så har jeg en god og en dårlig nyhed til dig. Den dårlige nyhed er at løb er ualmindeligt ineffektivt for vægt tab. Den gode er at der er en langt sjovere og mere effektiv måde at opnå dit mål.

Derfor er løb en dårlig vægtabs løsning

 • Din krop lærer hurtigt hvordan den bruger så lidt energi som muligt ved at udføre det samme igen og igen. Det betyder at du skal bruge længere og længere tid for at opnå den samme forbrænding jo længere tid du har løbet.
 • Bruger du lang tid på løb øger det dit kortisol tal. Dette betyder nedsat evne til at tabe fedt og bygge muskler. Det betyder også ekstra nedsat evne til at tabe mavefedt.
 • Løb i fast tempo øger din appetit markant. Det gør det meget svært ikke at spise de kalorier du har forbrændt. Det skal sige at dette ikke er tilfældet ved spurt løb i intervaller.
 • Ved at bruge lang tid på løb risikere du at miste muskel masse. Dette betyder nedsat forbrænding og et “Marathon” look som sjældent er målet.
 • Løb er kedeligt. I sær på løbebånd.

Beat Saber er en Virtual Reality spil. Dvs. at når du spiller det er du inde i spillet. Det kræver en konsol eller VR headset for at spille. De to billigste løsninger er en Playstation 4 med PSVR eller en Oculus Quest. Har du en Playstation 4 i forvejen er PSVR den klart billigste løsning.

Vi har set utallige fitness spil gadgets som Wii Fit og det nyeste Nintendo Ring Adventure. Glem alt om denne type “spil”. De har to kæmpe problemer. De er ikke sjove og de giver ikke en god workout. VR giver helt nye muligheder for at gøre sjove spil til monster kalorier forbrændere. Der findes mange gode spil i VR der sætter din forbrænding i vejer, men pt. er Beat Saber med længder det bedste.

Derfor slår Beat Saber løbebåndet

 • Det er mega sjovt. Det betyder at du ikke tænker tanker som, “jeg skal bare klare 10 minutter mere før jeg er endeligt er færdig”. Du tænker i stedet, “Jeg skal simpelt hen gennemføre denne bane fordi den er for sjov”. Du får lyst til at gøre Beat Saber til en fast daglig “workout”.
 • Din krop har meget svært ved at lære at bruge mindre energi idet dine bevægelser er forskellige hele tiden.
 • Din puls kommer hurtigt op på 130-140 hvilket betyder en god fedtforbrænding uden at det for hurtigt brænder dig ud.
 • Din overkrop står for det meste. De fleste cardio former har benene som primus motor. Med Beat Saber er det dine arme, skuldre, brystkasse og ryg der står for det meste. Dette betyder mindre slid på knæ og fødder som ofte kan blive slidt op af for meget cardio.
 • Beat Saber styrker dine muskler og skifter tempo hele tiden. Derfor vil du ikke mærke den samme appetit forøgelse som ved standard cardio. Beat Saber har mere til fældes med HIIT/Tabata en traditionel løb.

Sådan gør du:

 • Slå pile fra. Det betyder at du kan spille på meget hurtige tempo. Det betyder også at dine håndled ikke bliver ligeså belastet.
 • Start på “Easy” og gå op i niveau i takt med at du bliver bedre.
 • Har du et puls ur eller smartwatch med puls måler er det optimalt. Det giver en ekstra tilfredshed når du ser hvor meget din plus stiger. Det gør det også muligt at se hvordan forskellige baner giver forskellige forbrænding.
Eksempel på Beat Saber Gameplay

Fedt tab har aldrig været nemmere

Nu har jeg testet Beat Saber i en måned. Jeg har spillet 45 minutter til en time dagligt. Ganske enkelt fordi det er en sjov og nem måde at dyrke motion. De første 14 dages tid så jeg ingen ændring på vægten. Jeg kunne dog tydeligt se at maven mistede en del fedt. Det er et tegn på at jeg mistede en del fedt som i stedet blev erstattet med muskler. Efter de 14 dage begyndte vægten også at vise resultater. Jeg har tabt 2 kilo ialt. Men jeg er overbevist om at der mindst er røget 1 kilo muskel masse på i samme periode. Så jeg vil skyde på et minimum fedt tab på 3 kilo over den første måned. Jeg har ikke samme periode ikke spist mere fornuftigt end normal. Måske endda lidt det modsatte. Det er ikke fordi jeg har været mere sulten, men jeg flere gange spist lidt ekstra junk med tankerne “Jeg har jo også dyrket eksta motion”.

Konklusion

Beat Saber er en gamechanger når det gælder motion og vægttab. Det er ganske enkelt den sjoveste for motion jeg har prøvet og det giver resultater.