Engagér dig i dit barns lyst og interesse i at læse

Det er ikke alle som kan lide at læse, og det kan også være en interesse som svinger meget igennem ens liv. Bøger i fysisk form er så småt ved at udfase, selvom at man dog ikke mener at de vil forsvinde helt. Den øgede tendens til at bruge andre midler til underholdning kan gøre at mange børn og unge, ikke oplever glæden ved at læse en god bog. Har du et barn som viser interesse for bøger, bør du i den grad engagere dig i denne interesse.

Måske ved du selv hvordan det føles at læse en rigtig god bog? Oplevelsen af at kunne forsvinde i et helt andet univers, og lade sig opsluge af en god historie er noget som man sjældent kan opleve på nogen anden måde. Hvis dit barn viser interesse for bøger, og gerne vil læse en masse, er det bare om at støtte op om deres nysgerrighed. Børn som er gode til at læse, og som læser meget udvikler nemlig gode egenskaber, som kan gavne dem på mange fronter fremover i livet.

Vil du gerne støtte dit barn med en masse gode bøger, giver vi dig her noget inspiration til hvilke bøger du kan købe eller låne, som er nogle gode klassikere.

Danske guldklumper – for dem som elsker fantasy og magiske universer

De fleste gode engelske værker er oversat til dansk, og på den måde tilgængelige for læsere som endnu ikke er så rutinerede i at læse engelsk. Men de danske forfattere er mindst lige så dygtige og der findes også nogle gode værker imellem som de fleste børn vil synes er fantastiske.

For dem som er vilde med Harry Potter og alt det der minder om, anbefaler vi Skammerens datter bøger, som du kan finde i din lokale boghandler eller med garanti på biblioteket. Skammerens datter bøgerne kommer i en lang serie, hvilket vil sige at der er masser af godt læsestof. Hvis du elsker Skammerens datter bøgerne, vil du måske også kunne lide Vildheks serien af samme forfatter, der også tager dig med i en anderledes, magisk og spændende verden.