Et godt overblik for køber og sælger ved ejendomshandel

En ejendomshandel er omgivet af mange regler og meget lovgivning. Det giver god mening, for det er vigtigt med gennemskuelighed for både køber og sælger, så ingen føler sig snydt eller ført bag lyset. Står du i en situation, hvor du skal sælge dit hus, så er det også i din interesse at alle kort bliver lagt på bordet, så du og køber ikke senere skal trækkes igennem et retsligt efterspil, som kan være meget omkostningstungt og ubehageligt for begge parter.

Hvis man skal sælge sit hus, så er det mere og mere almindeligt at man vælger at indhente pris på tilstandsrapport. En tilstandsrapport giver et meget grundigt overblik over ejendommens værdi, og hvad du skal være opmærksom på ved et salg. Der foretages en byggeteknisk gennemgang af boligen og du får lejlighed til at stille spørgsmål. Også køber vil sætte pris på tilstandsrapport, når han eller hun skal afgøre om et køb er aktuelt. Det giver god mening for alle implicerede parter.

Det er ikke lovpligtigt

Det er lovpligtigt med energimærke, hvis man skal sælge sit hus. Men det er frivilligt om man vil lave en tilstandsrapport. De fleste vælger dog at gøre det. Du kan indhente pris på tilstandsrapport, hvis du henvender dig hos Botjek.dk. På deres hjemmeside kan du udfylde en formular og indsende, hvor du anmoder om en cirka pris på tilstandsrapport.

Hvis prisen passer, så kan du få besøg af uvildige eksperter, som kan gennemgå dit hus og udarbejde en tilstandsrapport, til brug for både dig og køber. Det er rart for alle parter i handlen at kunne danne sig et overblik over hvad der handles. Der kan være ting, du ikke selv var opmærksom på, som detekteres af de byggesagkyndige. Det er godt at alt kommer frem i lyset, så handlen kan blive fair.

Tryghed i handlen

Som sælger er du ansvarlig for mangler og fejl i ti år efter handlens indgåelse. Denne regel bliver du dog frikendt for, hvis du har fået udarbejdet en tilstandsrapport. Et retsligt efterspil bør altid undgås, da det er dyrt for alle parter.