”Græsset er altid grønnere på den anden side”

Et spørgsmål vi stiller og besvarer direkte og indirekte, konstant. Livet byder på op- og nedture, pubertet, midtvejskriser, overgangsalder og ikke mindst daglige hverdagsproblemer. Som mennesker kan vi umuligt dirigere udenom. Det er noget vi alle skal opleve og går igennem, det er en del af spillet. Det rammer os alle før eller siden på forskellig vis. Måske fik din veninde stillingen du også havde søgt, nære bekendtskaber begynder at stifte familie, du er træt af dig selv og har egentlig mest lyst til at rejse væk.

Identitetskrise – en kliché, men der er noget om det. Tvivl og usikkerhed. Følelsen af ikke at gøre det rigtigt, ikke at være god nok, at hige efter at være noget du tror, du bliver lykkeligere af. Præstationssamfund. Nedture. Vi bebrejder os selv, og vi tvinges til at reflektere over vores tilstedeværelse og de valg, vi træffer. Jeg tager mig selv i at undgå sociale arrangementer, blot for at spare mig selv for overfladiske spørgsmål om uddannelse, kærlighedsliv og fremtidsplaner. Presset kan føles tungt. Forældre og bedsteforældre undrer sig ’Hvornår finder du dig en kæreste?’. Presset fra dig selv ’Finder jeg nogensinde en kæreste?’. Dine forældres venner og perifer familie ’Hvad kan man blive med din uddannelse?’, ’Hvad vil du egentlig?’. ARGH!

Kan vi ikke bare slappe lidt af? Hvorfor er det, at vi i en tidlig alder helst skal have taget stilling til, hvor vi gerne vil ’slå os ned’ og hvornår vores førstefødte skal være sat i verden? At stresse over, ikke at have fundet manden eller kvinden, som man vil dele resten af livet med. Konstant udsættes vi for, såvel som vi også udsætter andre for, de samme store spørgsmål. Vi presser os selv og hinanden ubevidst. Vi misunder de andre og glemmer, at beundre os selv.

Som sagt, er det en del af spillet, og ligesom vi ikke kan undgå kriser og nedture, kan vi heller ikke undgå de store spørgsmål om uddannelse, kærlighedsliv og fremtid. Men glem ikke, at det også er de små ting, som kan gøre dig glad. Find styrke i de ting, som også giver værdi, om det er en cafétur med din gamle kollega, en donation til den hjemløse på hjørnet eller bare selvforkælelse. På Bustedwoman’s hjemmeside, har du rig mulighed for at forkæle dig selv. Her kan du blandt andet kan shoppe det danske tøjmærke Co’Couture, som er et brand, der netop er genkendelig i sin nordiske stil og sine detaljerige finnesser. Og husk lige på, græsset er grønnest, hvor det vandes.