Guide: Sådan finder du den bedste grill på markedet med udgangspunkt i dine behov

En grill er perfekt at være i besiddelse af når solen står højt og sommeren luner op til hyggelige grillaftener i samvær med familie og venner. Vi har dog alle forskellige behov og forventninger til hvad en grill skal kunne, hvorfor vi har samlet en guide, så du kan finde den helt rigtige grill for dig.

Markedet for grill er i dag stort, og der findes derfor løsninger der imødekommer alle behov. Er man til en stor eller lille grill, skal den være på gas eller kul, Weber eller Broil King, og skal den være tilført yderligere funktioner der øger grilloplevelsen? Alle spørgsmål hvor svaret kan være vidt divergerende, hvorved den bedste grill for naboen, ikke nødvendigvis er den bedste for dig. 

Vælg et mærke

I valget af grill, kan det være en fordel at indsnævre søgningsprocessen ved at tage udgangspunkt i et mærke. Det mest anerkendte mærker på markedet er uden tvivl Weber der både tilbyder store såvel som små grill til rimelige priser. Dernæst kommer Broil king, der er særligt anerkendt for deres budgetvenlige store grill med kvalitet for pengene. Char-Broil har de seneste år også gjort sig bemærket på markedet der under en grilltest af den britiske avis Telegraph, modtog en flot andenplads.

Klarlæg dine behov

Der findes i dag grill fra både Weber og øvrige mærker som både producerer gas og kulgrill. Gasgrill er oftest nemmere at have med at gøre, hvorimod flere dog mener at en kulgrill tilfører mere kulsmag til maden. Det kan derfor være en god ide, at gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker at investere i en gas eller kulgrill.

Yderligere er der stor forskel på de forskellige modeller. Ønsker man en grill til altanen kan en Weber q 1200 eksempelvis være en god løsning, hvorimod en Weber Spirit GBS måske ville gøre sig bedre til terrassen.

Fastlæg et budget

Prislejet for de forskellige grill spænder bredt, og det kan derfor være en fordel at fremlægge et budget og fastsætte en højeste pris. Hermed vil man nemt kunne danne sig et overblik over hvad og hvilke funktioner man kan få for pengene.