Overvej disse redskaber, når du skal investere

Investeringer er efterhånden blevet populært i blandt både unge som ældre danskere. Det betyder dog også, at flere og flere hjælperedskaber er flokket til dette marked. For eksempelvis har regeringen tilbage i 2019 introduceret os for aktiesparekontoen – og mange finansbloggere skriver på livet løs om vigtigheden af investeringsbudgetter.

I denne artikel vil vi introducere dig lidt mere til disse investerings hjælperedskaber. Læs med og bliv klogere på, hvordan du kan optimere dine investeringsprocesser.

Aktiesparekonto

Som nævnt ovenfor blev aktiesparekontoen introduceret til danskerne tilbage i 2019. Initiativet startede, idet den danske regering ønskede at normalisere aktieinvesteringer og dermed også gøre det mere attraktivt for danskerne. Men hvorfor gør en aktiesparekonto aktieinvesteringer mere attraktive? 

Svaret er: Du betaler mindre skat, hvis du gør brug af en aktiesparekonto til dine aktieinvesteringer. Du betaler ikke den samme procentdel i skat, når du bruger en aktiesparekonto, som du normalt ville. Når du investerer med en aktiesparekonto, betaler du nemlig kun 17% i skat af afkastet – hvilket hurtigt kan få mange investorer op af stolen, hvad end de er professionelle eller private. 

Du kan læse meget mere om aktiesparekontoen på denne hjemmeside. Dog er det vigtigt at nævne, at en aktiesparekonto er god, når man handler med aktier på traditionel vis. Omvendt er en aktiesparekonto ikke ideel for dig, som laver dine investeringer på mere kreative måder – herunder eksempelvis ved brug af optioner, futures eller noget helt andet. Her kan aktiesparekontoen ikke bruges. 

Investeringsbudget

Foruden en aktiesparekonto kan du også drage store fordele af et investeringsbudget – hvad end du investerer på et professionelt niveau eller på et privat niveau. Et investeringsbudget foregår på omtrent samme måde, som et almindeligt husholdningsbudget. Ved et investeringsbudget er fokus dog på at sætte penge at til investering samt regne ud hvor store pengesumme, man kan holde ud af miste. 

Herunder er det også vigtigt at inddrage en investeringsstrategi og plan. Det bliver hurtigt en naturlig del af at udvikle et investeringsbudget. Der findes efterhånden tusindvis af blogge, som du kan undersøge for at få råd angående investeringsbudgettet. Eller måske overvejer du selv at begynde at blogge om investering, og det er derfor, du er endt på denne side? 

ETF-handel 

Du kan selvfølgelig også gøre brug af andre investeringsmetoder, som også kan ses som et redskab, som hjælper dig til at lave gode investeringer. Har du eksempelvis overvejet at investere dine penge i en ETF-handel? En ETF er en investeringsfond, som der handles med på børsen. 

En investeringsfond indeholder flere end ét enkelt aktiv, og er kendt for at være en god langsigtet investering, idet en ETF ofte kaster en stabilt og gennemsnitligt afkast af sig. Investeringer forekommer ikke bare på én måde nu til dags – dine muligheder er derimod uendelige!