Sådan Får du Mere Liv i Den Kedelige Stue

Når man flytter til et nyt hjem, så er man ofte fyldt med ambitioner og gode idéer. Når man bevæger sig igennem alle de tomme rum i huset eller lejligheden, så arbejder ens fantasi på højtryk for at komme op med måder man kan gøre det hele virkeligt hyggeligt på. Man forestiller sig hvad der skal hænge på væggene, hvilke møbler der vil passe ind, og hvordan det hele skal spille sammen.

Er man heldig, så finder man tiden og energien lige efter flytningen, til at gøre nogle af disse ting til virkelighed. Men inden længe rammes man af hverdagen igen: arbejdet kalder, pligterne i hjemmet begynder at fylde, og man begynder igen at føle sig drænet. Idéerne og fantasien dør lidt hen, og man får aldrig rigtigt gjort sit hjem ”færdigt”.

Det er lidt en skam, fordi vi jo bruger så mange timer hver eneste dag i vores hjem. Det skal gerne være et sted, hvor vi virkeligt føler os hjemme, og hvor vi kan få fornyet energi. En stue eller et soveværelse, som er halvfærdigt, eller bare totalt kedeligt, er ikke noget der giver energi. Det går derimod hen og dræner os i stedet for: vi føler en let irritation over, at tingene ikke er som vi synes de burde være.

Med tiden glemmer vi måske hvorfor vores hjem irriterer og dræner os, men de negative effekter varer ved. Her melder der sig ofte en følelse af at ”sidde fast” på banen: vi har lyst til at komme væk fra det hele. Måske tage på en lang ferie i Sydeuropa, eller flytte til en helt anden by. Det er svært at forklare hvorfor vi har den lyst: den er der bare. Men hvis man virkeligt kigger efter, så udspringer sådanne følelser ofte fra en utilfredshed med ens hjem. De små irritationer over, at hjemmet virker ufærdigt og kedeligt, bygger sig op med tiden, og giver os lyst til at flygte fra det hele.

Men der er ingen grund til at stikke halen imellem benene og stikke af. Du kan i stedet gøre nogle meget simple ting, som vi gøre dit hjem langt mere udholdeligt. Ved at starte med de små ting, der gør en stor forskel, vil du begynde at opleve mere energi derhjemme – og det vil inspirere dig til at lave flere og større forbedringer.

Jeg anbefaler altid at man starter i stuen. Det er typisk det største rum, og der hvor man hænger mest ud. Det er samtidig det nemmeste rum at lave en betydelig forskel i. Du vil blive overrasket over hvor lækker din stue kan blive, hvis du investerer i en flot ph5 designerlampe fra Louis Poulsen og nogle grønne stueplanter. Den slags små, men gennemtænkte, forandringer kan gøre en verden til forskel. Pludseligt er din stue inspirerende og levende: og det vil give dig mod på mere.