Sådan Vedligeholder du Løbende din Cykel

Nu om dage er vi vant til, at de ting vi køber har en begrænset levetid. Det er nok et produkt af, at plastik og andre billige materialer er blevet langt mere udbredte. Det har ført til, at producenterne kan lave produkter til en langt lavere pris, end da kun dyre materialer var tilgængeligt. Det er selvfølgeligt en god ting: det giver os alle mulighed for, at eje diverse nye produkter. Man behøver altså ikke at være rig for at eje et fjernsyn, en mobiltelefon eller en mikrobølgeovn i dag. Problemet er imidlertid, at de billigere materialer ofte også betyder, at produkterne ikke holder nær så længe. Produkter der stammer fra vores oldeforældres generation var ganske vist dyre at købe dengang, men de var så til gengæld også virkeligt holdbare. Der er masser af produkter fra dengang, der stadig virker ligeså godt i dag, som de gjorde, da de blev købt. Nu om dage er det ikke ualmindeligt, at et produkt kun holder nogle få år. Det kan ofte betyde, at vi ender med at betale mere for produktet på sigt – vi er jo nødt til at købe en ny med jævne mellemrum. Det er heller ikke noget der er særligt godt for miljøet.

Det er heldigvis ikke alle produkter der er gået den vej. Moderne cykler er eksempelvis mindst ligeså holdbare, som cykler var før i tiden. Med de nye materialer og designs kan en ny cykel faktisk være betydeligt mere robust end den gammeldags slags. Det kræver dog, at man løbende vedligeholder sin cykel. Det var ikke noget der kom bag på folk før i tiden: selvfølgeligt krævede en cykel vedligeholdelse! Men i dag er vi så vante til, at man bare køber noget, og så bruger det til det er slidt op. Mange tænker derfor slet ikke over vedligeholdelse. De tænker at en cykel bare har en bestemt levetid, og at man så bare må udskifte den, når den holder op med at virke.

Hvis man løbende vedligeholder sin cykel så kan den holde i rigtigt mange år. Det er ikke engang noget, der er specielt besværligt. Det handler egentligt bare om at smøre nogle ting med olie, tjekke bremserne og holde øje med dækkene. Der er masser af videoer på YouTube der guider dig igennem processen skridt for skridt. Hvis du gerne vil være 100% sikker på, at cyklen bliver tjekket ordentligt igennem, så kan du bare tage hen til en cykelbutik og få den gået igennem. De fleste cykelbutikker tilbyder at håndtere vedligeholdelsen af cyklen for dig, og det koster ikke det helt store. Hvis du får tjekket din cykel hver 6. måned, så vil du kunne have gavn af den i rigtigt mange år.