Sælg trygt din bolig med udarbejdelse af en tilstandsrapport

Hvis du skal sælge dit hus, så er der mange faktorer at tage hensyn til. Der er lovgivning, der skal overholdes og salgsmateriale, som skal udarbejdes, så det hele kan foregå på den bedst mulige måde. Et ejendomssalg er en stor ting, hvor både sælger og køber er bedst tjent ved at alle parter er trygge. Ved udarbejdelse af energimærkning og andre tiltag kan man sørge for, at der er tilstrækkelig med gennemsigtighed til at alle føler sig trygge i handlen.

Tilstandsrapporter udarbejdes der mange af i forbindelse med boligsalg i Danmark. Det er lovpligtigt med energimærkning, men der er ikke lovkrav om Tilstandsrapporter, når ejendomme skal sælges. Alligevel vælger de fleste at få udarbejdet en tilstandsrapport, når de skal sælge deres hus. Det giver nemlig ikke bare tryghed og gennemskuelighed for køber, men også for sælger. For Tilstandsrapporter kan fritage sælger for de ti års ansvarlighed for mangler og fejl, der ellers er gældende i dansk lovgivning.

Bestil tilstandsrapport online

Botjek har bygningssagkyndige medarbejdere, der har stor erfaring med udarbejdelse af Tilstandsrapporter. Via deres hjemmeside kan man aftale tid med den bygningssagkyndige, som så kan komme på besøg og foretage en besigtigelse og udføre de målinger, der skal danne grundlag for udarbejdelsen af rapporten. Man udfylder blot en formular og sender den ind. Indenfor 24 timer har man en aftale på plads med den bygningssagkyndige.

Et gennemgribende tjek af dit hus

Når den bygningssagkyndige kommer, så bliver dit hus gennemgået fra A til Z. Der bliver foretaget en vurdering af ejendommen, sammenlignet med andre ejendomme i dit område. Du vil få mulighed for at stille spørgsmål, lige som du vil blive oplyst om ting, du skal være opmærksom på, når du sælger din ejendom. Den boligsagkyndige er hverken sælgers eller købers mand. Han er en uvildig ekspert, som skal tegne et neutralt billede af tilstanden på din ejendom.

Inden der er gået 48 timer efter besøget af den bygningssagkyndige, ligger tilstandsrapporten klar og du kan udbyde din ejendom til salg. Det giver tryghed at vide, at der nu er fuld gennemsigtighed omkring salget.