Sand eller stenmel mellem pigsten – Hvad skal du vælge?

Når man skal indrette sin have, er det relevant at tænke over, hvordan man kan gøre den mere hyggelig. Det er ikke kun planter der kan gøre haven smuk, det kan også belægningssten, men hvad skal man have mellem? Her kan du læse mere om, hvad man skal vælge, når man står mellem at vælge sand eller stenmel mellem pigsten i haven eller på gårdspladsen.  

Få et smukt og rustikt udtryk med pigsten 

Pigsten kan give enhver have eller gårdsplads et smukt og rustikt udtryk. Det er lige det look der er trendy lige nu, men hvis man ikke finder det rigtige at have mellem, bliver det ikke helt som det skal være. Pigsten er naturlige sten der skaber smukke mønstre på kanten af blomsterbedet, på terrassen, på din gårdsplads eller som belægningssten i din have. De er også perfekte rundt et træ i din have. Pigsten findes i alle størrelser, og giver et helt særligt udtryk, fordi hver sten er smuk og unik. 

Hvis man vælger at lægge pigsten i sin indkørsel, så er de faktisk også robuste nok, til at du kan køre både med små og store køretøjer uden at de tager skade af det.  

Hvad skal jeg have mellem?  

Du skal helst lægge noget mellem pigsten, så du kan udfylde huller, der stenerne ligger langt fra hinanden. Dette gælder især hvis det er på en gangvej eller indkørsel, og du vil sørge for at underlagte holder sig så stabilt som muligt. Man kan lægge sand, stenmel eller cement mellem pigsten, for at bevare underlaget. Man kan vælge at bruge sand eller stenmel, alt efter hvad slags underlag man ønsker. Det er en god ide, hvis du gerne vil at underlaget skal forblive så fast som muligt.  

Ærtesten er et godt alternativ til pigsten, hvis du gerne vil have en sten med et lidt naturligt look. Dette er en billig og smuk belægning, der egner sig til det rustikke look, ligesom det pigsten gør. Det man skal være opmærksom på, er at man ikke kan få dem i kun èn farve. Derfor skal man kunne lide det lidt flerfarvede look, hvis man vælger ærtesten som belægninssten i stedet for pigsten.