Hvis du er på vej ind på markedet for fødevareproduktion, er det vigtigt, at du tænke dig godt om. Der er ingen tvivl om, at det kan være en rigtig god forretning, at sælge fødevarer her i Danmark ? men det er også et felt, med rigtigt meget konkurrence. På overfladen lyder det hele måske meget let: folk er jo nødt til at spise. Der vil altså altid være efterspørgsel på fødevarer, og efterspørgslen stopper ikke. Folk skal jo spise igen og igen, dag efter dag. Udfordringen er dog, at du langt fra er den eneste, der har planer om at stille danskernes sult. Der er mange om buddet, og du er nødt til at kunne skille dig ud.
Mange finder da også vej ind på markedet på fødevarer ved at skille sig ud. De har skabt et eller andet i køkkenet derhjemme, der har vist sig at være utroligt populært blandt venner og bekendte. Den store interesse har så gjort, at man har set en forretningsmulighed i ens opskrift og idé. Man etablerer så en virksomhed, sikrer sig alle sine godkendelser, og begynder at producere større mængder. Man skaffer sig også adgang til et køkken, der egner sig til industriel brug. Nu kan man producere sit unikke og eftertragtede produkt i store mængder, og begynder at tjene en god sum penge.
Men det er her, at konkurrenterne så melder sig på banen. Selv med patenter og lignende kan du ikke holde dig helt fri for, at andre lancerer et lignende produkt. Deres produkt vil så være i direkte konkurrence med dit. Hvorfor skulle kunderne købe dit produkt, hvis konkurrentens er billigere, flottere eller smager bedre?
Man bør ikke være bange for konkurrence: det skubber dig blot til, at forbedre dig. Det er dog svært at overleve på markedet, hvis man ikke har tænkt sig godt om fra starten af. Hvis du har investeret i det forkerte udstyr, da du startede din virksomhed, kan det koste dig virkeligt dyrt i længden.
Det er eksempelvis vigtigt at være ekstremt kræsen med valget af kødhakker til sin virksomhed. Der er en stor kødhakker industri derude, og derfor mange forskellige kødhakkere at vælge imellem. Nogen kødhakkere er designet til at hakke kødet på en meget nænsom måde, hvilket er vigtigt, hvis du bruger meget skrøbelige ingredienser. Andre er optimeret til at hakke tingene meget hurtigt, eller til at være ekstra hårdføre. Det er vigtigt at du vælger den helt rigtige industrielle kødhakker til dine behov. Det er ikke en helt billig investering, og den kan gøre en enorm stor forskel på sigt. Når konkurrenterne dukker op er det vigtigt, at du har det rette udstyr til, at klare dig i kampen om kunderne. Det betaler sig altså, at tænke sig rigtigt godt om, før du køber dit industrielle udstyr.